Tuesday, July 28, 2009

KGN '09 [Part I]

Alhamdulillah, pada 25 hingga 26 Julai 2009 yang lalu ana berkesempatan menghadiri Konvensyen Graduan Nasional 2009 (KGN '09) yang bertempat di Masjid Mu'adz bin Jabal, Setiawangsa. Biarpun ana merupakan satu-satunya wakil dari IIC, ia tidak menjadi halangan atau masalah buat diri ana (KBM KnL tahun lepas pun ana jadi wakil tunggal IIC).

Memulakan perjalanan seorang diri seawal jam 7 pagi dari Bandar Anggerik dengan bas Rapid KL, ana dikejutkan dengan satu insiden di Stesen Bas Klang (bersebelahan Stesen LRT Pasar Seni). Melihatkan kelibat ramai anggota polis berpakaian seragam dan tagline kuning tertera "FORENSIK", hati ana tertanya-tanya. Menyedari masa kian suntuk (pendaftaran bermula jam 8.30 pagi sedang ketika itu waktu telah menunjukkan jam 8.15 pagi) ana bergegas menuju ke eskelator. Setelah membeli tiket ke Setiawangsa, ana tergerak hati untuk melihat ke bawah... dan... astaghfirullahal 'azim... ana melihat seorang lelaki berlumuran darah di celah-celah gerai Stesen Bas Klang. Tak sanggup mata ini untuk berlama-lama memandang, lantas ana segera mengatur langkah menuju ke platform.

Jam 8.45 pagi, ana selamat tiba di perkarangan Masjid Mua'adz bin Jabal. Dalam mencari-cari tempat program berlangsung, ana bertemu dengan seorang akhwat yang tidak ana kenali. Setelah bertegur sapa, kami bersama-sama menuju je dewan utama di tingkat bawah. Kedatangan kami disambut oleh Kak Mus dan para urusetia KGN '09. Usai sesi pendaftaran, ana melangkah ke dalam dewan.

Majlis yang dipengerusikan oleh Akh Dhany dimulakan tepat jam 9.38 pagi. Akh Amirul sebagai Pengarah KGN '09 mengalu-alukan kehadiran para peserta dan menerangkan objektif program. Seterusnya Dr. Zainudin Abdullah selaku Pengerusi JIM IPT telah memberikan ucapan sebelum Hj. Zaid Kamarudin yang merupakan Presiden JIM menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan KGN '09 dengan tema 'Thabat Berjuang Menempuh Cabaran'.

No comments:

The Rest of My Life...


Reben Kehidupanku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers