Monday, April 2, 2012

..KOSONG..

*Tenggelam dalam ramai*

Bismilahirrahmanirrahim...


Lama rasanya tidak meninggalkan sesuatu di laman ini. KOSONG! Hurm... Adakah ia satu keluhan? *tak baik tau mengeluh!* Namun ia tiada kaitan dengan lagu Kosong oleh Najwa Latif si-cinta-mukabuku tu.

Sesi menghitung hari bermula lagi. Dan bila tiba ke saat itu, digit terakhir bakal bertambah lagi. Pantasnya masa berlalu. Namun bagaimana dengan masa yang telah berlalu dan ditinggalkan? Adakah kuisi dengan sebaiknya? Astaghfirullahal'azim...

Terasa KOSONG di benak fikiran. Kadangkala rasa tenggelam dalam ramai. Allah! Berikan aku kekuatan! Allah! Bantu aku melakar hidupku agar ia selari dengan kehendakMu!

Dimana kekuatan? Cari!
Dimana kesabaran? Bina!
Dimana senyuman? Jemput!

Hidup ini tidak cukup dengan mengatakan saya Khalifah. Kerana ia tidak lengkap sebagai Khalifah sahaja, tetapi ia perlu disertai dengan khalifah.

Rindu! Rindu teramat padaNya. Rindu ingin menitiskan air mata mengadu padaNya!

*petikan dari buku Batu Bata Kehidupan oleh Hilal Asyraf*
Kenapa manusia jarang menggantungkan harapannya kepada Allah? Kerana dia rasa Allah itu jauh! Dia tidak 'nampak' Allah. Itu yang membuatkan dia kurang yakin. Seakan-akan Allah itu sangat jauh dan mungkin lambat sampai untuk membantunya.
Allah! Rasa macam kena tampar! Astaghfirullah... Husnuzhan... DIA lebih tau apa yang terbaik buat kita. Apa jua ujian, itu adalah tarbiyyah, mendidik diri untuk terus tabah dan kuat!


SHE : Baiknya DIA kerana mengizinkan hambaNya yang sering khilaf ini terus bernafas di atas bumi. Baiknya DIA kerana nikmat hidup di hari yang baru sebagai peluang dan ruang untuk memperbaiki diri dan bertaubat atas dosa dan kesilapan lalu...Cari semangat yang hilang with Ecah.

Tika PENAT dan LELAH itu bertandang,
SYUKUR!!!
Allah pinjamkan 'dia' untuk buat aku tertawa...
Untuk buat aku mengalirkan air mata tanpa punca...
Untuk buat aku berkongsi cerita...
Walau jarak antara kami tak terjangkau dek mata...
Dia, yang kucinta kerana DIA - Aisahtull Jamiza Abd Jamil

No comments:

The Rest of My Life...


Reben Kehidupanku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers